Svedala Tennisklubb anställer Fran Ribeiro

Klubben har gjort klart med en ny tränare Fran Ribeiro som kommer att bli tävling och elit ansvarig på klubben från och med den 13/1-2020. Fran kommer ursprungligen från Spanien men har bott och jobbat i Sverige de senaste 7 åren.

Som spelare fick han stipendium till Nick Bollettieri tennis academy tillsammans med Tommy Haas, där han tränade under 2 år. Som senior har Fran varit rankad top 40 i Spanien och mött spelare som Moya, Ferrero, Verdasco, Lopez, Martin mfl.

Fran har 20 års erfarenhet som coach, där han både tränat och rest med en mängd WTA och ATP spelare. Fran har samarbetat med både Björn Borg och Robin Söderling i träningen av Leo Borg och Elias Ymer. Fran har förflutet i Kungliga tennishallen och good to great tennis academy och nu senast i Swedish tennis academy, där han jobbat med topp spelare på både junior och senior sidan. Fran ser fram emot att bli en del i klubben och tränarteamet och hjälpa oss i vår fortsatta utveckling framåt. Vi hälsar Fran varmt välkommen till Svedala Tennisklubb.