Svedala TK förstärker

Svedala Tennisklubbs klubbledning har fått ett nytillskott. Peter Bengtsson är klubbens senaste värvning och han kommer successivt ta över arbetsuppgifter efter den just nu tillförordnade klubbchefen Lars Sonesson, som kommer att behålla ansvaret för Svedalahallen AB.

Peter Bengtsson är 57 år, kommer från Ulricehamn men har levt stora delar av sitt vuxna liv i Linköping men bor nu på Limhamn. Han har haft flera olika positioner inom Svensk Tennis, senast som styrelseledamot och tränare i Malmö TK och klubbchef i Karlskrona TK.

– Svedala TK är en harmonisk klubb med en fin anläggning och ett gott rykte. Jag tror det kan vara bra att själv komma från en liten ort och ha min idrottsfostran i den lilla ideellt drivna föreningen samtidigt som jag jobbat i större klubbar med elitverksamhet och även har erfarenhet från tennisförbund och idrottsevent, säger Peter Bengtsson.

Från sjuhäradsbygden och tennistränarkurser gick resan vidare via tennislinjen på Valla i Linköping där han engagerade sig i Linköpings TK, som på den tiden var en av landets ledande tennisklubbar med tre heltidsproffs, ett elitserielag och en av landets bästa juniorverksamheter med en blivande Grand Slam-segrare i leden, i form av Thomas Johansson.

Känns rösten igen
Efter utbildningen jobbade han sedan som chefstränare i grannklubben TK Saab. Under 2000-talet har han under 15 år varit en del av organisationskommittén för ATP & WTA-turneringarna i Båstad med uppdrag som presschef men kanske har du också sett honom på centercourten som speaker? Som konsult hjälpte han även Svenska Tennisförbundet med informationsfrågor, media med mera under åtta år.

– Peter har en gedigen och samtidigt bred erfarenhet av Svensk Tennis och han delar de värderingar vi vill stå för i klubben. Samtidigt har han även andra intressanta erfarenheter i bagaget, säger Jens Björkman, ordförande i Svedala TK.

Tennisen har varit Peter Bengtssons ”katalysator” genom hela livet och tennisen har alltid funnits nära, även om han provat många andra jobb som kanske kan bli användbara i Svedala TK? Han växte upp i föräldrarnas konditori och han har till exempel både sålt, bokat och arrangerat konferensarrangemang. Under nästan 20 år jobbade han som reporter och programledare på P4 Sveriges Radio.

– Jag är i botten en riktig tennisnörd men hoppas få nytta av en massa olika erfarenheter som jag förvärvat i livet. Jag blev själv ingen ny Björn Borg men har haft en ofantlig nytta av mitt livs största intresse och hoppas att kunna bidra till att fler finner glädje i sporten som man kan leva med hela livet, avrundar Peter Bengtsson.