Ny tränare – tydligare organisation


Som tidigare meddelats på klubbens sociala medier, har klubben anställt Joel Helmersson som ny tränare med ansvar för tävlingsgrupperna. Med Joel i tränarteamet skapas även goda förutsättningar för en bättre struktur med tydligare ansvarsområden samtidigt som all personal alltid jobbar som ett team.

Joel har jobbat med spelarutveckling på alla nivåer. Han har bland annat ingått i ett tränarteam som jobbat med Helsingborgs bästa tävlingspelare (HTK Pro Academy), där Joel har varit ansvarig tränare för ca 10-15 spelare och varit delaktig i både nationella och internationella resor. Joel har även anlitats av Svenska Tennisförbundet för olika uppdrag med juniorlandslagen. Joel är också en välutbildad tränare som gått alla förbundets tränarkurser.

– Joel har kommit in bra i klubben och ger stadga åt tränarteamet. Med honom på plats kan vi erbjuda ett bra paket för de tävlingsspelare som vill satsa på sin tennis, säger Magnus Grahn, verksamhetsansvarig i Svedala TK.

Joel kommer även att stötta övriga tränare med sin erfarenhet och även vara med och slussa unga spelare vidare.

– Från och med i höst blir vår röda tråd förhoppningsvis tydligare och vi tar också ett stort grepp kring spelarutvecklingen totalt sett när vi introducerar ”ROG” och introducerar nya och uppdaterade tävlingsgrupper samt införande av en tävlingsgrupp U9, säger Magnus Grahn

Hösten 2024 har Svedala Tennis följande tränare anställda och därutöver finns ett 10-tal timtränare.

Magnus Grahn – verksamhetsansvarig
Totalansvarig för tennisverksamheten och tränare. Håller i tävlingar, planering och arrangemang.

Joel Helmersson – ansvarig tävlingsspelare
Kommer huvudsakligen jobba med klubbens tävlingsspelare och utveckla träningsverksamheten för denna kategori. Kommer även följa dem på tävlingar och under seriematcher.

Mikael Pettersson – ansvarig barn- och ungdom
Ägnar sig mest åt klubbens yngre spelare och under hösten att implementera ”Spelarutveckling röd-orange-grön” samt coacha hjälptränare som har hand om denna spelarkategori.

Liam Nilsson
Stöttar framförallt Joel med tävlingsspelare men kommer även att hjälpa till med barn- och ungdomsträning samt Padel.

Alexander Vorobiov
Jobbar med alla spelarkategorier från 7 år till vuxenkurser.

Anton Appelgren
Ansvarar för vuxentennisen och jobbar även med barn- ungdomsgrupper