Svedalaspelen clay court open 2024 avslutad

Svedalaspelen Clay Court Open 2024 är avslutad. Under en dryg vecka spelade 129 spelare 131 matcher.

Antal starter ökade med drygt 25% i jämförelse med ifjol och det gav ett späckat spelschema med några sena kvällsmanglingar.

– Roligt med en ökning av spelare men samtidigt utmanande schematekniskt. Vi är verkligen lyckligt lottade som har elljuset som ger extra möjligheter på kvällarna och många uppskattar att få avsluta utomhussäsongen på vår fina anläggning med lite ”US Open-känsla”, säger Magnus Grahn, tävlingsledare för turneringen som också haft Liam Nilsson som biträdande tävlingsledare vid sin sida.

Tävlingen samlar spelare från framförallt Skåne och för hemmaspelarna är det numera en naturlig återsamling efter sommarlovet och ett naturligt avslut på grussäsongen. Träningsverksamheten inleds idag den 6/9 inomhus men för de som vill njuta av det fina septembervädret och fina grusbanor så håller utomhusbanorna öppet ännu ett par veckor.

Svedala TK:s spelare stod för flera framskjutna placeringar i hemmatävlingen och noterbart är till exempel Milton Rothmans (bild nedan) två klassegrar, i PS14A och PS16B, efter gediget grusspel.

Tävlingsledningen tackar vaktmästare, receptionspersonal, tränare och de volontärer som på olika sätt hjälpte till att genomföra arrangemanget.

Medaljörer, lottningar och resultat hittar du här!