Frukost Tennis

Frukost Tennis (Nivå A-C)

Träningsdagar/tider:
Måndagar kl 06:30-07:30

Allmänt: Här välkomnar vi alla oavsett tidigare tenniskunskap. Huvud syftet är att få spela mycket tennis med varandra. Vid varje träningstillfälle avsätter tränaren en del av timmen till ett veckotema som gås igenom grundligt, tex teknik genomgång av serve. Detta träningspass går att anmäla sig till terminsvis eller enstaka tillfällen i mån av plats.  Efter träningen äter vi en lättare frukost tillsammans.

Se videoklipp från klubbens frukosttennis HÄR.

Anmäl dig här till träning

Träningsavgift:
1400kr/13 veckor
125kr/gång för medlemmar (vid eventuell ledig plats)
185kr/gång för icke medlemmar (vid eventuell ledig plats)

Ring receptionen för alla boka eventuell ledig plats.

Seniormedlemskap 200kr/år eller Familjemedlemskap 400kr/år

Policy för aktiva i tränings- och tävlingsverksamheten

Intern rating för klubbens motionsspelare

Klubben har en intern rating för våra vuxna och ungdomsmotionsspelare. Syftet med detta är att skapa bättre försättningar för våra många tennismotionärer på klubben. Vi hoppas detta system kan skapa fler jämbördiga träningsgrupper och på så vis ge möjligheten att utvecklas på ett bättre sätt. Det kommer också bli enklare för tränarna att göra ett bra upplägg för träningsgrupperna om nivån är ungefär likvärdig. Vi tror även att matchspel, interna tävlingar och serier kan få ett uppsving om man vet att man kommer att tävla mot någon på ungefär samma nivå.

Klubbens rating system kommer att baseras på en skala A-D. Har man varit delaktig i klubbens träningsgrupper och man vill veta sin ungefärliga rating, går det bra att kontakta magnus.grahn@svedalatennis.se så återkopplar vi detta.

Nedan beskriver vi klubbens motionsrating. Vilken nivå ligger du på?

  • Nivå D Nybörjare: Du har inga eller lite förkunskaper av tennis och har            spelat tennis mindre än 1 år.
  • Nivå C: Du behöver fortfarande mycket övning på grundtekniken i              tennis (forehand, backhand, volley, smash och serve) Spelaren                        har svårt att hålla igång bollen i spelet och serven är ett                                    svårt moment. Spelare har ingen eller lite tävlingserfarenhet.
  • Nivå B: Du börjar kunna grunderna i tekniken och kan hålla igång bollen regelbundet mer än 10 gånger över nät. Serven är inte längre ett hinder utan hanteras på ett bra sätt. Spelare har dock fortfarande svårt för att tillämpa olika taktiska moment i tennisspelet, som variera spin och hårdhet på slagen. Denna spelare har börjat att medverka i klubbens interna tävlingar och seriespel och vet hur man spelar match.
  • Nivå A: Du börjar att hanterar både teknik och taktik i spelet på ett bra sätt. Spelare kan utföra slag med olika spin och hårdhet utefter vad som är bäst i spelet. Spelare tävlar regelbundet i klubbens interna tävlingar och seriespel. Spelare medverkar även i motionstävlingar utanför klubben.