Vuxenkurser

Vuxenkurser Svedala Tennisklubb

Klubbens målsättning är att erbjuda ett brett utbud av olika typer av träningsmöjligheter för vuxna. Vi har självklart de klassiska nybörjare och fortsättningskurserna, men vi erbjuder nu också andra typer av träningsmöjligheter. Det finns möjlighet att träna tennis för att få kroppen i form, snabbkurser för att komma igång snabbt med sin tennis, eller varför inte starta dagen med tennis och frukost eller komma ifrån för lite tennis på lunchen.

Värt att nämna är att Tennis är en idrott som är giltig för friskvårdsbidrag.

Nedan finner ni klubbens policy dokument för våra aktiva och anhöriga. Klubbens verksamhetplan och fler policy dokument finner ni om ni klickar på på länken  Om oss.

Policy för aktiva i tränings- och tävlingsverksamheten

Förälder och anhörigpolicy

I vänster kolumn finner ni de olika typer av träningsgrupper som vi erbjuder för vuxna. Klicka gärna på gruppen som ni vill anmäla er till eller veta mer om.

Höstterminen startar: Fredagen den 8/9-2023
Höstterminen slutar: Söndagen den 17/12-2023

Tränings uppehåll Höstterminen (19) 20-22/10 och 27/10-2/11 pga Svedala Spelen Indoor.

Vårterminen startar: 8/1-2024
Vårterminen slutar: 15/4-2024

Träningsuppehåll Vårterminen: 1-3/2, 19-25/2, 25/3-1/4

Intern rating för klubbens motionsspelare

Klubben har en intern rating för våra vuxna och ungdomsmotionsspelare. Syftet med detta är att skapa bättre försättningar för våra många tennismotionärer på klubben. Vi hoppas detta system kan skapa fler jämbördiga träningsgrupper och på så vis ge möjligheten att utvecklas på ett bättre sätt. Det kommer också bli enklare för tränarna att göra ett bra upplägg för träningsgrupperna om nivån är ungefär likvärdig. Vi tror även att matchspel, interna tävlingar och serier kan få ett uppsving om man vet att man kommer att tävla mot någon på ungefär samma nivå.

Klubbens rating system kommer att baseras på en skala A-D. Har man varit delaktig i klubbens träningsgrupper och man vill veta sin ungefärliga rating, går det bra att kontakta magnus.grahn@svedalatennis.se så återkopplar vi detta.

Nedan beskriver vi klubbens motionsrating. Vilken nivå ligger du på?

  • Nivå D Nybörjare: Du har inga eller lite förkunskaper av tennis och har            spelat tennis mindre än 1 år.
  • Nivå C: Du behöver fortfarande mycket övning på grundtekniken i              tennis (forehand, backhand, volley, smash och serve) Spelaren                        har svårt att hålla igång bollen i spelet och serven är ett                                    svårt moment. Spelare har ingen eller lite tävlingserfarenhet.
  • Nivå B: Du börjar kunna grunderna i tekniken och kan hålla igång bollen regelbundet mer än 10 gånger över nät. Serven är inte längre ett hinder utan hanteras på ett bra sätt. Spelare har dock fortfarande svårt för att tillämpa olika taktiska moment i tennisspelet, som variera spin och hårdhet på slagen. Denna spelare har börjat att medverka i klubbens interna tävlingar och seriespel och vet hur man spelar match.
  • Nivå A: Du börjar att hanterar både teknik och taktik i spelet på ett bra sätt. Spelare kan utföra slag med olika spin och hårdhet utefter vad som är bäst i spelet. Spelare tävlar regelbundet i klubbens interna tävlingar och seriespel. Spelare medverkar även i motionstävlingar utanför klubben.