Svedalaspelen – en pigg 50-åring

Nu är Svedalaspelen igång. Turneringen spelas den 17/10 – 29/10 i Svedalahallen. En turnering med drygt 250 deltagare fördelat på mer än 30 olika klasser och det är en turnering med anor. Första upplagan spelades redan 1974 vilket gör att turneringen i år har 50-års jubileum.

– Svedalaspelen startades som en inbjudningsturnering utomhus främst för juniorspelare i klubbarna i och runt Svedala. Senare flyttade vi till nuvarande plats och efter det att klubben byggde tennishallen i slutet på 1980-talet flyttades turneringen in, säger Lars Sonesson, initiativtagare till turneringen.

Vintertour
Årets tävling innehåller allt från ungdomsklasser från 10 -18 år, till motionsklasser och innehåller även elitklasser som ingår i tennisförbundets Vintertour.

– Som en extra krydda känns det roligt att kunna arrangera elitklasser där några av landets bästa spelare kan dyka upp och där någon av våra egna spelare kan testa sig mot urstarkt motstånd, säger Magnus Grahn, tävlingsledare.

Vintertouren spelas på dagtid 22-25/10 annars spelas huvuddelen av tävlingen under helger och en bit in i höslovet vilket gör att det kommer en hel del spelare från hela Sverige, inte bara Skåne. Och klubbens medlemmar rekommenderas ett besök i hallen de närmsta veckorna för att se bra tennis. Med sina 252 spelare är Svedalaspelen också en av Skånes största inomhustävlingar.

– Största klassen i år är pojkar 16. Annars är just bredden av klasser vår styrka och vi vill att alla skall hitta något som passar och även ge chansen till spel i fler klasser. Med fem banor inomhus och en bra anläggning i övrigt har vi fina möjligheter till fina arrangemang och tillsammans med vår samarbetspartner Handelsbanken kan vi också ge alla deltagare en välkomstpåse inför sin första match. Deltagarantalet ökar lite i år och är ett bevis på att vi är en uppskattad tävlingsarrangör, säger Magnus Grahn.

För klubbens spelare är det självfallet också kul och bra att ha en tävlingar på hemmaplan och för klubbens övriga medlemmar blir det något att samlas kring. Svedala TK har genom åren kompletterat sitt tävlingsutbud och har nu årligen tre större nationella tävlingar. I september spelades Svedalaspelen Clay Court Open och i juni arrangeras Svedalaspelen Outdoor. På senare år har klubben även stått för värd av internationella tävlingar.

Länk till SvedalaSpelen med lottningar och speltider

Länk till SvedalaSpelen Vintertour